فرهنگی
1402/2/13 چهارشنبه
به همت بسیج اساتید و دفتر هم اندیشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه برگزار شد:
نسشت هم اندیشی با موضوع: دین و آزادی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، نشست هم اندیشی با موضوع دین و آزادی با سخنرانی حجه الاسلام دکتر صفدر الهی راد عضو هیات علمی مؤسسه علمی و پژوهشی امام خمینی (ره) و با حضور اساتید دانشگاههای شهر کرمان و اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور استان برگزار شد.

در ابتدای این جلسه حجه الاسلام پور محی آبادی مسئول دفتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور استان کرمان در سخنانی با اشاره به وقایع تاریخی صدر اسلام، به نقش مربی و معلم در تربیت نسل های بشری اشاره کرد و افزود: در صدر اسلام توسط خلفای اموی در منابر دنیای اسلام سبّ و لعن امام علی علیه السلام دایر و رایج بود، اما در زمان خلافت یکی از همین خلفاء به نام عمر ابن عبدالعزیز، بعد از 60 سال این بدعت رفع شد و وقتی دقیق این مسئله بررسی تاریخی می شود مشاهده می کنیم که معلم این خلیفه اموی در کودکی با استناد به آیات قرآن، سبّ و لعن اصحاب کبار پیامبر را امری زشت و خلاف شرع بیان کرده و اثر تربیتی این معلم در بزرگسالی منجر به تغییر مسیر تاریخی دنیای اسلام شده است.

در ادامه این مراسم حجه الاسلام دکتر صفدر الهی راد عضو هیات علمی مؤسسه علمی و پژوهشی امام خمینی (ره) به  تبیین مبانی فکری دنیای غرب و مقایسه آن با اسلام پرداخت و نقش آزادی در هر یک از این مکاتب فکری را شرح داد.

ایشان ادامه داد:در مکاتب غربی که دید مادی گرایی وجود دارد و ماوراء دنیای مادی افقی برای انسان متصور نیست، آزادی او هم در همین چهار چوب تعریف می شود و فرد آزاد است که برای نیاز های مادی خود دست به هر اقدامی بزند و حتی استعمار و غارت کشور های دیگر و مسائل خلاف فطرت بشر نظیر همجنسگرایی و سایر اعمالی که در دنیای متوحش غربی شاهد هستیم، به عنوان آزادی تلقی می شود.

وی در تبیین آزادی در اسلام نیز بیان داشت:از آنجا که در مبانی فکری اسلام برای انسان ابدیت تعریف می شود و این جهان صرفا مقدمه و وسیله ای برای سعادت ابدی در آن جهان تعریف می شود، لذا آزادی انسان نیز در این مکتب در چهارچوب قوانین الهی تعریف می شود، البته انسان تکوینا دارای این آزادی هست که مسیر دلخواه خود را تعیین کند، اما در حوزه تشریع این قوانین الهی است که مرز آزادی فرد را تعیین می کند.

در ادامه این مراسم اساتید حاضر در جلسه به بیان نظرات خود پرداختند.